Type Here to Get Search Results !

Слава Издавачке куће Митрополије дабробосанске „Дабар“


Издавачка кућа Митрополије дабробосанске „Дабар“ обележила је крсну славу - Светог апостола и јеванђелисту Матеја. После свете Литургије у манатиру Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда, свечани чин ломљења славског колача обавио је протојереј-ставрофор Момир Васиљевић, уз саслужење свештенства и монаштва Митрополије дабробосанске.

У краткој беседи, прота Васиљевић је подсетио на живот, подвиге и страдања апостола Матеја, а у наставку на изузетне резултате манастирског братства из Добрунске Ријеке и њихових бројних сарадника на пољу издаваштва.

-Часопис „Дабар“ је један од најпризнатијих духовних часописа Српске Православне Цркве па би било добро да чешће икзлази, јер га са нестрпљењем ишчекују православни вјерници и његови читаоци, нагласио је прота Васиљевић и додао да је Издавачка кућа „Дабар“ до сада објавила бројне духовне и родољубивед књиге, од којих знатан број капиталних.

Захваљујући се присутним свештеницима и монасима, бројним сарадницима и гостима, који су својим присуством увеличали крсну славу, архимандрит Јован Гардовић, директор и главни и одговорни уредник у Издавачкој кући „Дабар“, најавио је нове наслове књига и часописа који се припремају у обновљеним просторијама редакције после недавног пожара у манастирском конаку.

У склопу Издавачке куће „Дабар“ успешно делује и издавачка секција Српског соколског друштва „Соко“, чији нови двоброј часописа за духовну и културну просвету „Соко“ ускоро излази из штампе.