Type Here to Get Search Results !

Владика Методије: Заједница са Богом и једних са другима, смисао људског живота


На празник Спаљивање моштију Светог Саве на Врачару, данас се у Манастиру Светих архангела на Михољској Превлаци и Тивту одржава традиционална црквена манифестација „У свјетлости Христовог Васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“.


На дан празновања манастирске славе и Светих Превлачких мученика, заштитника ове обитељи, Свету архијерејску литургију у Светоархангелском манастиру на Михољској превлаци код Тивта служио је Његово преосвештенство Епископ диоклијски г. Методије.

Преосвећени владика Методије се окупљенима обратио ријeчима бесједе у којој је подсјетио да су се вјерници данас сабрали на Михољској превлаци у спомен Спаљивања моштију Светог Саве и Светих превлачких мученика.

,,Једини смисао људског живота је заједница са Богом и једних са другима“, рекао је, између осталог, у литургијској проповиједи владика Методије.

За 18 часова организован је дочек моштију Превлачких мученика на обали Пине а затим ће градским улицама до Храма Светог Саве проћи свечана литија са моштима ових Божијих угодника.

Манифестација „У свјетлости Христовог Васкрсења – Бокељи Светом Сави и Превлачким мученицима“ завршава се Сабором православних хорова Боке у Парохијском дому који почиње у 20 часова.