Type Here to Get Search Results !

Представљена књига архимандрита Вартоломеја "Речи за духовни раст у Христу"


Дана, 24. септембра 2019, архимандрит Вартоломеј, игуман Есфигменског манастира на Светој Гори, представио је у резиденцији Софијске Митрополије своју збирку разговора и проповеди под називом „Речи за духовни раст у Христу“. 


Књига је објављена по благослову Његове Светости митрополита Софије и патријарха бугарског Неофита, а на бугарски језик превела ју је госпођа Анула Христова, на иницијативу архимандрита Никанора, игумана манастира Козме и Дамјана.

Архимандрит Вартоломеј је изразио духовну радост због посете Бугарској, заједничких богослужења у манастру  Светих Козме и Дамјана и са састанка са Његовом Светошћу.

Износећи срећне тренутке са свог животног и духовног пута, игуман светогорског  манастира Есфигмена Вартоломеј је за своју књигу навео да је то  збирка бодрећих разговора о радости и нади, о борби као саставном делу наших живота, резимирајући: „Постоји само једна пут,  и то је љубав“.

Представљању су присуствовали многи свештеници, гости и многобројни слушаоци, од којих су  неки постављали занимљива питања.