Type Here to Get Search Results !

Саборна ужичка црква угостила руски хор „Духовними“ из Санкт-Петербурга


По благослову Његовог Преосвештенства Eпископа жичког Господина Јустина, а поводом прославе осам векова од добијања аутокефалности Српске Православне Цркве, Саборна ужичка црква Светог великомученика Георгија је имала част да угости руски хор „Духовними“ из Санкт-Петербурга. Наиме, иницијатор доласка овог свештеничког хора  је српско-руски клуб из Ужица чији су чланови  г. Немања Спаловић и г. Владимир Димитријевић.


Овај хор је основан 1971. године и броји двадесет пет чланова од којих су петнаест свештеници, шесторица ђакони и четворица чтечеви. На челу хора налази се диригент Јуриј Герасимов. Мисија хора је проповедање речи Божије уз музику.

Старешина Храма Светог великомученика Георгија, протојереј Владимир Дуканац, дочекао је хор свештеника и пренео благослов нашег Епископа Јустина. Такође је организовао и пригодно послужење и дружење нашег свештенства са члановима овог дивног хора.

У храму, испред иконостаса, пре почетак концерта, Архијерејски намесник ужички протојереј ставрофор Милош Босић се обратио верном народу Ужица и заједно са свештенством и народом заблагодарио овом хору што њиховим доласком нама чине велику част. Мноштво верног народа се са нашим свештенсвом окупило у своме храму и уживало у благољепију руског појања. Дружење са овим дивним члановима хора настављено је и после концерта.

По поласку старешина Храма Светог великомученика Георгија је поклонио драгим гостима, а поводом јубилеја, кратак летопис Епархије жичке на руском језику.