Type Here to Get Search Results !

Вина Манастира Буково на манифестацији “Vini da Terre Estreme”


Вина винарије Манастира Буково са успехом су представљена на манифестацији “Вини да Терре Естреме” у Моглиано Венету у Италији.


И ове године овај јединствени салон вина окупио је бројне учеснике, али и стручњаке. И једни и други нашли су се на истом задатку да упознају и презентују оригинална вина, а у случају Манастира Буково и вина од аутохтоних сорти.

Ова манифестација има за циљ представљање изванредних и атипичних, али аутентичних вина, произведена од грожђа узгајаног у непознатим крајевима, географски неприступачним, у ситним, растрганим комадима земље до мора, на стрмим падинама, па чак и у вулканима.

„Вина из “Vini da Terre Estreme” јесте привилеговано место окупљања најбољих екстремних винских традиција и винара који имају мудрост и искуство и који са страшћу и жртвом раде у непрекидном изазову – који постаје херојски – са тешком, неприступачном, захтевном природом.  А из овог сукоба рађају се ретки драгуљи, вина високе вредности, понекад груба, али заиста екстремна”.

Братство Манастира Буково није први пут на овом европском салону вина. И прошле године наша су вина одушевила софистицирану и добро едуковану европску публику.  Овога пута представили смо Шардоне, Шардоне барикирани, Розе од бургундца, Мерло, Kаберне совињон, Гаме и Црну тамјанику, о чијој је техници узгајања и производњи вина Отац Платон говорио на мастер класу.

Почаствовани смо што смо позвани на овакав догађај, носимо дивне утиске и и надамо се да ћемо и наредних година бити део ове манифестације.