Type Here to Get Search Results !

Радио "Вера" почео је са емитовањем у Томску


Дана, 26. фебруара 2020. у Томску је почело емитовање образовне радио станице „Вера“. Ова руска радио станица је настала у септембру 2014. г. с циљем да савременом човеку казује о православној вери.


Целогодишње емитовање радио станице доступно је становницима Москве, Рјазана, Самаре, Омска, Вјатке, Новосибирска, Иркутска, Јекатеринбурга, Кирова, Тјумена, Доњецка, Севастопоља и десетинама других градова. Томск је чекао неколико година да започне емитовање радио станице „Вера“ у свом граду.

Уз благослов митрополита томског и асиновског Растислава, а захваљујући залагањима руководства радио станице, овај дуго очекивани догађај збио се почетком ове године. „Појава радио станице ‘Вера’ у Томску сјајан је поклон грађанима Томска уочи Валиког поста. Ово је радостан догађај не само за православне грађане Томска, јер се културни, образовни и историјски програми такође емитују на радију,“ рекао је секретар Томске епархије архимандрит Јосиф (Јеременко). Радио „Вера" је дијалог са савременим грађанином о питањима схватања света, вере, морала, културе, традиције.

Основицу емитовања информација чине ауторски и разговорни програми, као и приповедања о искреној љубави, књижевности и породичним традицијама, примери најобичнијих свакодневних радости. Радио станица свакодневно шаље у етер познате свештенике, јавне личности, представнике креативне и научне интелигенције, спортисте и друге занимљиве људе.

Што се тиче музичког програма, емитују се нарочито класична и савремена руска и страна музичка дела, мелодичне баладе на руском језику, романсе и ауторска песма.