Type Here to Get Search Results !

Отварање изложбе "Духовно и културно благо Манастира Преподобног Прохора Пчињског" у Владичином Хану


Благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија, а у организацији свештене Светопрохорске обитељи, Црквене Општине Владичин Хан, Општине Владичин Хан и Дома Културе, отворена је изложба под називом "ДУХОВНО И КУЛТУРНО БЛАГО МАНАСТИРА ПРЕПОДОБНОГ ПРОХОРА ПЧИЊСКОГ" У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ.


У препуној сали Дома Културе, присутнима су се обратили аутори изложбе: игуман манастира Светог Прохора Пчињског аримандрит мр Методије (Марковић) и госпођа Јелена Атанасковић, кустос Народног Музеја у Врању.

Архимандрит Методије говорио је о животу и подвигу Преподобног Прохора, као и о богатој историји манастира, док је госпођа Јелена Атанасковић говорила о културном значају манастира Светог Прохора, као и о вредности и значају изложених експоната из манастирске ризнице.

Ова изложба уприличена је поводом обележавања 950-те годишњице постојања манастира Светог Прохора Пчињског, а у оквиру манифестације "Видовдански Дани 2020."

Отварњу изложбе, поред свештенства Епархије врањске и великог броја грађана, присутвовао је и председник Општине Владичин Хан господин Горан Младеновић са сарадницима.