Type Here to Get Search Results !

Јеромонах Игњатије (Шестаков) народу Црне Горе: Истрајте на светосавском путу!


Јеромонах Игњатије (Шестаков), уредник портала Православие.ру, сабрат Сретењског манастира у Москви послао је поруку, честитајући славу манастиру Превлака и празник Сабора Светог Архангела Гаврила свима у Црној Гори.


“Шаљемо вам братски загрљај из Русије, из Москве, коју ви, као што знамо увијек носите у срцу”, рекао је отац Игњатије. Он је поручио да се у Русији диве народу у Црној Гори: “Ви сте за нас примјер храбрости, примјер љубави према Христу, примјер хришчанске вјере и слободе, коју ви браните својим животима, својом молитвом, и својим јединством.”

Он је поручио да нас нико не може побиједити у овом свијету док смо сви заједно и идемо за Христом. “Данас када ви браните вјеру православну, у далекој за нас Црној Гори, али увијек блиској, то је за нас велика утјеха, то је огањ који грије наша срца у овом тренутку када наша вјера у читавом свијету пролази велика искушења и нападе”, рекао је отац Игњатије.

“Браћо и сестре, истрајте на том путу светосавском, држите се своје Цркве, држите се јединства Цркве, немојте да изгубите ту љубав и снагу, коју сте ви показали и показујете нама буквално сваки дан”, нагласио је он и додао да ће Архангел Гаврило увијек бити наш војсковођа и помоћник, и нама у Црној Гори, и у Русији, и свом хришћанима на свијету.

“Хвала вам на вашој љубави и на вашој вјерности Цркви и на подвигу и храбрости вашег народа хришћанског, помаже Бог”, захвалио се на крају своје поруке отац Игњатије.