Type Here to Get Search Results !

Владика Иларион: Наш је циљ да летимо ка Царству небеском помоћу оба крила – једним које представља слављење Бога и другим које представља наше лично смирење и покајање!


Владика Иларион: „Наш је циљ да летимо ка Царству небеском помоћу оба крила – једним које представља слављење Бога и другим које представља наше лично смирење и покајање. Једно без другог не може.“


На празник Светог пророка Захарије и Преподобне Јелисавете, 18. септембра 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету Литургију у манастиру Свете Тројице код Књажевца. Епископу су саслуживали архимандрит Козма Радовић, протосинђел Захарија Митић, протојереј Перица Божуновић, протонамесник Зоран Голбовић и архиђакон Илија Јовановић.

Беседећи сабраном верном народу Епископ Иларион је најпре честитао оцу Захарији имендан са жељом да му Господ, преко његових небеских заштитника Светих Захарије и Јелисавете, подари све оно што су и они имали у свом животу на путу ка Царству небеском.

Даље у беседи, Његово Преосвештенство је истакао – Божја воља је да се сви спасемо и да дођемо до познања истине које подразумева две ствари. Прва ствар која се од нас људи очекује јесте наша вера у Бога, љубав према Богу и ревност у испуњавању Његових заповести. Друга ствар, која је подједнако неопходна, јесте наше лично покајање и свест о својој немоћи, својој огреховљености и слабости људске природе. Ако човек заборави на ово друго и само еуфорично и усхићено у својој души и свом уму гради слављење Бога, пре или касније скренуће са смиреног и правог пута који води у Царство небеско.


Извор: Инфо-служба Епархије тимочке