Type Here to Get Search Results !

Свечано прослављен празник светог Атанасија Великог, дан Града Врања и слава 4. бригаде Копнене Војске

Светом Архијерејском Литургијом у капели светог Атанасија Великог, која се налази у касарни 4. бригаде Копнене Војске у Врању, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, уз саслуживање војних свештеника и духовенства епархије Врањске.


На Литургији су присуствовали господин пуковник Новица Петровић са сарадницима, официри и војници. Присутнима се, пригодном беседом обратио Његово Преосвештенство Епископ Врањски господин Пахомије, објашњавајући значај личности светог Атанасија за васцели православни род и честитајући господину пуковнику славу, а преко њега и свим војницима. За време Свете Литургије узнесене су молитве за све војсковође и војнике који су дали свој живот за православну веру, крст и отаџбину.

Нешто касније, по традицији је одржан мали помен код споменика чика Миткету. Овом чину су присуствовали градоначелник града Врања господин др Слободан Миленковић са својим сарадницима, представници потомака бораца и представници удрућења СУБНОР.

Уз поштовање свих епидемиолошких мера, у сали Позоришта "Бора Станковић" су уручена и традиционална јавна признања "31. јануар".


Извор: Епархија врањска