Type Here to Get Search Results !

Епископ врањски Пахомије прославио Крсну славу

У навечерје празника Светог Игњатија Богоносца, 01. јануара 2021. године и Крсне славе Његовог Преосвештенства Епископа врањског господина Пахомија, служено је празнично бденије у параклису Св. Игњатија Богоносца при Саборном храму Свете Тројице у Врању. Бденије је служио Епископ Пахомије, уз саслужење свештенства Епархије.


На дан празника и Крсне славе, 02. јануара 2021. године, Литургијским сабрањем у Саборном храму Свете Тројице у Врању началствовао је Његово Преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије, уз саслужење архимандрита Јована (Радослављевића), игумана Светопрохорске обитељи архимандрита мр Методија (Марковића) и свештенослужитеља града Врања.

У току Литургије, архимандрит Јован је извршио чин благосиљања славских дарова и резање славског колача, које је за ову прилику припремио слављеник, Архипастир наш - Епископ Пахомије.

На крају Литургије, Епископ Пахомије се обратио поучном беседом, тумачећи одељак из прочитаног Јеванђеља, уједно говорећи о Светом Игњатију Богоносцу, великом оцу наше Свете Цркве.

Том приликом, у име свештенства, монаштва и верног народа, обратио се протојереј-ставрофор Александар Јовановић, који је Епископу Пахомију упутио честитке за Крсну славу, са молитвеном жељом да Епископа и све нас свештеномученик Игњатије заступа пред Богом на многаја љета.

По завршетку Литургије, свештенство, монаштво и верујући народ честитали су Епископу Пахомију славу у сали Црквене општине Врање, где је и приређено славско послужење за све присутне.


Извор: Епархија врањска