Type Here to Get Search Results !

Цетиње: Драгоцјени поклони за Епископе Јована и Кирила


Администратор Митрополије црногорско-приморске Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије уручио је данас у Митрополији на Цетињу драгоцјене поклоне браћи архијерејима Епископу пакрачко-славонском г. Јовану и јужно-централноамеричком г. Кирилу – архијерејске инсигније светопочившег Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приоморског Амфилохија.


Владике Јован и Кирило су јутрос с Владиком Јоаникијем служили Свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру.

Владика Јоаникије је рекао да је дао Бог да се данас састану у Цетињском манастиру и да се подсјете великог Митрополитовог дјела.

“Он нам је оставио велико завјештање. И наравно, по томе што нам је он оставио и завјештао својим животом и својим дјелима – и оно што знамо и оно што је негдје остало скривено у тајни његовог односа са Богом – ми данас овдје осјећамо његово присуство. Посебно ми, његова духовна чада. И по старом обичају, од свог духовног оца свако од његових духовних чада има понешто за успомену. А архијерији који су подигнути у овој обитељи најљепше је да добију знаке архијерејског достојанства – крст и панагију. Нека вам буду за успомену, за укрепљење и за сјећање и чување нашега заједништва, и нас као духовних чада и уопште јединства Цркве за сва будућа времена”, рекао је Владика Јоаникије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска