Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски примио Амбасадорку Велике Британије


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 23. марта 2021. године у Патријаршији српској у Београду Њену Екселенцију Шан Мeклауд, амбасадорку Велике Британије у Републици Србији.   


Патријарх Порфирије је захвалио амбасадорки Меклауд на посети и честиткама поводом избора и устоличења у трон предстојатеља Српске Православне Цркве. Патријарх је посебно захвалио на труду који амбасадорка улаже у унапређење односа између Србије и Велике Британије, посебно истакавши да свестрани развој српско-британских односа посебно учвршћује срдачан однос који традиционално постоји између Српске Православне Цркве и Англиканске Цркве.

У том смислу, Патријарх је подсетио на историјску посету Принца од Велса Српској Патријаршији у марту 2016. године, као и на посету Великој Британији блажене успомене Патријарха српског Иринеја октобра исте године.

Патријарх је нагласио да су врата Патријаршијског двора отворена за чланове англиканске заједнице у Србији који деценијама, још од времена блаженог спомена патријарха Германа, празник Силаска Светог Духа на Апостоле молитвено прослављају у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог.

Амбасадорка Меклауд је захвалила Патријарху српском Порфирију на срдачном пријему пожелевши му да успешно управља кормилом Српске Цркве.

Пријему су присуствовали викарни Епископ ремезијански г. Стефан, англикански свештеник у Београду Робин Фокс, политички саветник у Амбасади Велике Британије у Београду г. Срђан Глигоријевић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.


Извор: Инфо-служба СПЦ