Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер Жељко Ћалић у емисији "Питајте свештеника": Благодаримо Богу када нам да прилику да помогнемо свом ближњем

Отац Жељко Ћалић парох даниловградски је, на почетку емисије, подијелио са нама сјећања на блаженог спомена преосвећеног умировљеног Владике Атанасија (Јевтића). У наставку емисије отац Жељко је тумачио Свето Јеванђеље на Месопусну недјељу, припремну недјељу пред почетак Часног поста, у којој наша Црква доноси причу О страшном суду.


Звучни запис емисије


“Ова јеванђелска прича нас подсјећа шта је смисао нашег живота и који је епилог постојања овога свијета. Према ономе што крају свог живота принесемо Господу, Он ће нам и судити. Најбитније је то да ли смо стекли љубав и препознали Бога Који је љубав, постајући носиоци те љубави, како би се што више уподобили лику Божијем. Најважније је да ли ће нас Господ препознати као овце или као јарад на страшном суду, када раздлијели једне од других“- каже отац Жељко.

Отац Жељко Ћалић је говорио и о Зимским задушницама и значају помена за упокојене подсјећајући да су у Господу сви живи, да у Њему нема мртвих јер наш Бог је Бог живих.

Даниловградски парох је говорио и о предстојећем празнику првог и другог обретења главе Светог Јована Крститеља.

У другом дијелу емисије отац Жељко је одговарао н постављена питања наших слушалаца, на које ћете чути одговоре ако одлушате ову душекорисну емсију коју вам тополо препоручујемо.


Извор: Радио Светигора

Рубрика