Type Here to Get Search Results !

Mолитва за све преминуле од пoследица инфекције вирусом Ковид-19


Пандемија вируса Ковид-19 која већ годину дана влада светом је променила наше животе. Са тим изазовом су се суочили и сви људи покрајине Салцбург  где је од последица изазваних овим вирусом  у току годину дана преминуло око 500 људи. Многи су прележали овај вирус и носе се са последицама те инфекције. Проблеми који су настали овом пандемијом код људи су довели до страха од неизвесности и многих питања на које траже одговор шта и како даље.


На иницијативу премијера покрајинске Владе Салцбург, г- дина Вилфрида Хазлауера ( Wilfried Haslauer) и представника свих хришћанских цркава  покрајине Салцбург, у петак 05. марта 2021. године, у Дому у Салцбургу одржана је заједничка молитва за све људе  покрајине Салцбург који су се суочили са инфекцијом вирусом  Ковид- 19.

Молитви су присуствовали чланови покрајинске владе на челу са премијером Вилфридом Хазлауером као и представници покрајинског и савезног парламента, представници салцбуршке власти, директори салцбуршких болница, домова за старе особе као и водећи  тим за борбу против вируса Ковид – 19 за покрајину Салцбург. За ову прилику је од стране покрајинског премијера поклоњена спомен свећа која је запаљена за помен свих преминулих и за здравље свих који су се суочили са инфекцијом и последицама истог вируса. Ова свећа ће проћи кроз све хришћанске цркве Салцбурга да би људи могли у својим молитвама поменути све који су пострадали од ове инфекције.

Молитву је отворио у име архибискупа др Франца Лакнера викарни бискуп Хофер поздрављајући све присутне и нагаласивши да је овај скуп посвећен свима страдалима у току ове пандемије. „Ништа нас не може раставити од  љубави Божије која је у Исусу Христу Господу нашем“ ( посланица римљанима Апостола Павла 8, 39) – цитирајући овај стих присутнима се обратио и представник Евангелистичке цркве у Салцбургу и Тиролу суперинтендант Оливер Дантин (Olivier Dantine). Посебно се осврнуо на велики број људи који се налазе у психичким проблемима проузрокованим овом пандемијом као и на страх који је захватио људе у борби за егзистенцију због последица које су захватиле привреду и све сегменте друштва. На крају је цитирајући Апостола Павла навео да је љубав Божија јача од свега што се у овом свету дешава.

На крају се свима обратио и премијер Хазлауер рекавши да је ова криза захватила сво друштво и цели свет али да у њој не губимо наду нити осећај за солидарност. Да само заједничким снагама и напорима лакше можемо поднети све ове изазове са којима се суочавамо. Да никако не смемо изгубити храброст и одлучност у борби са пандемијом и да ћемо све то победити. Представник Српске Православне Цркве на овом окупљању по благослову Епископа аустријско – швајцарског г. Андреја био је архијерејски намесник за западну Аустрију и надлежни парох салцбуршки протојереј – ставрофор Драган Ерић.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска