Type Here to Get Search Results !

Владика Иларион: Носећи слабости других испуњавамо закон Христов


У Крстопоклону недељу, 4. априла 2021. године, у зајечарском Саборном храму служена је архијерејска Литургија. Преосвећеном Епископу тимочком г. Илариону саслуживали су протојереј Томислав Станковић, протонамесник Зоран Голубовић, архиђакон Илија (Јовановић) и ђакон Урош Памучар док је на литургијске прозбе одговарао црквени хор.


Сабраним верницима владика је беседио о значају Крстопоклоне недеље која је смештена у средишњу седмицу Часног поста како би нас подсећање на Часни Крст Господњи укрепило у вери и дало снагу да наставимо са постом. Потребно је да увидимо своје грехе али то је само први део посла на који смо призвани. Други део је много значајнији и тражи да се покајемо, да увиђајући своју слабост осетимо у срцу да смо недостојни пред Богом и да као такви узмемо свој Крст, носећи не само своје слабости већ и слабости других. Носећи слабости једни других испуњавамо закон Христов а ако то не чинимо онда не носимо ни Крст који нам је дат, рекао је Епископ тимочки.

За крај, владика је позвао сву браћу и сестре у Христу да преостало време Часног поста проведу у смиреној молитви, искреном покајању пред Богом и у праштању.


Извор: Епархија тимочка