Type Here to Get Search Results !

Свечани пријем у Епархији крушевачкој за ученике и вероучитеље поводом Републичког такмичења из Веронауке

 

Дана 11. јуна 2021. године у просторијама епархијског двора, Епископ крушевачки Господин Давид  примио је ученике и вероучитеље поводом постигнутог успеха на Републичком такмичењу из Веронауке и овом приликом им уручио дипломе и пригодне награде. Благословом Епископа присутне ученике, родитеље и вероучитеље поздравио је секретар Просветног одбора Епархије крушевачке јеромонах Сергије Радивојевић.


По пријему благослова и награда имали смо прилику да чујемо надахнуту поуку нашег Епископа. Такође, Епископ је честитао и пожелео пуно успеха у даљем раду вероучитељима, протојереју Саши Величковићу, госпођи Сањи Николић, господину Срећку Јовановићу и господину Марку Цветковићу који су са својим ученицима постигли запажени успех.

Ове школске године због епидемиолошке ситуације такмичење из Веронауке одржано је путем интернет мреже, а ученици и вероучитељи наше епархије постигли су одличне резултате освојивши петнаест других и три трећа места. Ученици ОШ ''Јован Поповић'' из Крушевца освојили су дванаест других места, ОШ ''Доситеј Обрадовић'' из Крушевца три друга места и ОШ ''Страхиња Поповић'' из Дворана три трећа места. Ученици ОШ ''Херој Мирко Томић'' из Доњег Крчина освојили су три трећа места на окружном такмичењу и пласман на републичко.


Извор: Епархија крушевачка