Type Here to Get Search Results !

У Горненском манастиру у Јерусалиму обележена храмовна слава


У Горненском женском манастиру у Јерусалиму 3. и 4. јула 2021. године одржана је свечаност поводом храмовне славе главног обитељског храма – Сабора Свих Светих који су у земљи руској засијали.


Свеноћно бдење и Свету литургију у Саборном храму Свих Светих који су у земљи руској засијали предводио је архимандрит Александар (Елисов), руководилац Руске духовне мисије у Јерусалиму, уз саслуживање клирика Горненског манастира јеромонаха Инокентија (Беспалова), клирика Казанске митрополије јеромонаха Павла (Кузњецова) и клирика Мисије ђакона Илије Драчука.

У прославама је учествовала игуманија манастира Вазнесења Христовог Варвара (Новикова) са сестринством и бројним парохијанима из различитих градова Израела и Палестине.

Служби је присуствовао Ј. А. Ромашук, руководилац Ходочасничког центра Руске духовне мисије у Витлејему.

На крају Литургије присутни су кренули у литију око храма читајући Јеванђеље и благосиљајући вернике светом водом.

Са амвона Саборног храма Свих Светих зазвучало је „многаја љета“, након чега је архимандрит Александар поздравио присутне.

Руководилац мисије је такође уручио Патријаршијску диплому Ј. А. Ромашуку за напорни рад за добробит свете Цркве и поводом педесетог рођендана.

Игуманија Јекатерина (Чернишева), игуманија Горненског женског манастира, захвалила се архимандриту Александру и донела му освештану просфору.

Затим су свештенство, сестринство и парохијани свечаном литијом кренули до храма Иконе Мајке Божије Казањске, где је хор певао стихире руским светитељима, а архимандрит Александар прочитао молитву.

Прослава је завршена свечаном трпезом.


Извор: Сектор за информисање ОСЦП-а