Type Here to Get Search Results !

Митрополит Онуфрије: Невоље у животу нису нешто чега се треба плашити

 

„Животне невоље и непријатности које сусрећемо на земљи нису нешто чега се треба плашити и због чега треба клонути. То је нешто против чега се треба борити љубављу, вером и молитвом “, рекао је Његово блаженство Митрополит Кијева и све Украјине у својој беседи у току Литургије, коју је служио у 9. недељи после Педесетнице, 22. августа 2021, на тргу испред Успенске саборне цркве Кијево-печерске лавре.


Кад се човек плаши, он пада у подручје лажи, приметио је Предстојатељ и позвао све да се увек сећају да “Бог изгони лажи из људске душе”.

Наш земаљски живот, како је приметио Његово блаженство, Света црква упоређује са морем, које је увек узнемирено, чији нас велики таласи немилосрдно погађају. 

„Али не треба да се њих плашимо, већ Бога, који има моћ над свим створењем, укључујући и ове таласе живота “, рекао је Митрополит Онуфрије.

“Ако се човек плаши само Бога”, наставио је Предстојатељ, “тада постаје носилац Божје милости. Благодат јача и освећује човека и чини га достојним вечног живота у Царству небеском”, закључио је Његово Блаженство Митрополит Онуфрије.

Током службе принете су усрдне молитве за окончање погубне епидемије, за лекаре и болесне.

Након отпуста, предстојатељ је вјерницима честитао празник и свима удијелио архипастирски благослов.


Извор: Pravlife.org