Type Here to Get Search Results !

Честитка Најсветијег Патријарха Кирила упућена епископу Мару Аву Ројелу поводом избора за Поглавара Асирске Цркве Истока


Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је епископу калифорнијском Мару Аву Ројелу на избору за Поглавара Асирске Цркве Истока.


Његовом Преосвештенству, Преосвећеном Мару Аву Ројелу, изабраном католикосу-патријарху Асирске Цркве Истока,

Ваше Преосвештенство,

Срдачно Вам честитам постављање на древну катедру Селевкије-Ктесифона – трон Првојерарха Асирске Цркве Истока.

Промислом Божијим поверен вам је тежак крст Патријаршијске службе. Овај избор сведочи да сте, својим претходним радом у светости и части (1.Сол. 4.4), у народу стекли љубав и поштовање.

Данас хришћанство у Месопотамији, као и у многим другим регионима света, пролази кроз тешко време. У таквим условима, Асирска Црква Истока остварује жртвену службу налик на мајку, која воли цео асирски народ, чувајући своју богату духовну и културну традицију.

Са радошћу истичем да се последњих година односи између наших Цркава плодно развијају. Надам се да ћемо успешно наставити сарадњу у оквиру радне Комисије за дијалог између Московске Патријаршије и Асирске Цркве Истока, којом сте копредседавали током последњих пет година.

Нека Вам главни пастир Христос подари духовну и физичку снагу у предстојећем подвигу вршења Патријаршијске службе, и нека Вас чува у добром здрављу и дуговечности.


С љубављу у Господу,

+КИРИЛ, ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Извор: Мospat.ru