Type Here to Get Search Results !

Молепствије о почетку школског рада у Светосимеоновском храму у Ветернику

 

У 13. недељу по Педесетници, 6/19. септембра 2021. године, када богослужбено савршавамо свештени спомен на чудо светог архангела Михаила у Хони (Колоси) и Фригији, евхаристијским сабрањем у Светосимеоновском храму у новосадском насељу Ветерник, предстојао је протопрезвитер Предраг Билић, настојатељ храма.

Торжествености литургијског сабрања допринело је умилно појање појаца ветерничке светиње, чије појање је било у сагласју са молитвеним вапајима сабраног народа Божјег.

Васкрсна радост употпуњена је усрдним молитвеним прозбама за благословен, успешан и плодоносан почетак нове школске године. Узнесене су молитве Господу нашем да ученицима и студентима подари вечну мудрост Своју, да отвори срца, умове и уста њихова како би на спасење усвајали силу Закона Његовог, учећи се науци Господњој и корисним знањима која им се предају, бивајући родитељима на радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист.

После светописамских чтенија прота Предраг је поучио сабране позивајући све да пригрле поуке еванђелске приче о делању у Винограду Господњем, те да, следујући њима, управљају своје духовне кораке угађајући Господу који нас љубављу Својом милује и чува од свакога зла.




Извор: Инфо-служба Епархије бачке