Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор др Милош Весин у емисији "Врлинослов": Божићни пост је подсетник да се догађај Рождества Христова свакодневно понавља у нашем животу


Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протопрезвитер-ставорофор др Милош Весин, парох чикашки и ленсишки. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, прота Милош је говорио о значају Божићног поста као благословене припреме којом идемо у сусрет Богомладенцу Христу.

Прво издање емисије Врлинослов у току овогодишње припреме за празник Оваплоћења очовеченог Логоса Господа нашег Исуса Христа, посвећено је Божићном посту и његовом значају. Свети Оци, учитељи и подвижници Цркве наглашавају да је пост почетак свих врлина зато што је он пут који кроз усавршавање води ка Христу и духовној радости. Пост у исто време јесте наша наглашена веза са Христом и свима Светима који су својим подвигом угодили Господу. 

Како би на што достојнији начин дочекали рођење Спаситеља света, Оваплоћеног Логоса, Господа нашег Исуса Христа, Црква је богомудро установила Божићни пост који нас у исто време подсећа на пост Старозаветних патријараха и праведника који су у посту и молитви дочекали долазак Спаситеља.

Божићни пост је посебна врста припреме за свакога од нас, за дочек тог изузетно радосног догађаја, не тек празника, јер је то радосни догађај који се вазда понавља из године у годину, и који је на оном малом сегменту нашег духовног живота присутан свакога дана, поучио је протопрезвитер-ставрофор др Милош Весин, гостујући у емисији Врлинослов на Телевизији Храм