Type Here to Get Search Results !

Епископ Сава богослужио у Загребу: Не постоји грех који надвишује милост Божију


Нека Јеванђеље буде добра поука свима нада, да наш живот устројимо према Господу, тако да будемо свесни да ниједним грехом не можемо превазићи Његову милост, јер је Бог милостив и очекује свакога од нас, потребно је само да Га волимо и да волимо другога, да не презиремо ни Бога ни ближњега, рекао је Епископ марчански г. Сава у својој беседи на евхаристијском сабрању у параклису Светог Саве у Загребу.

У недељу митара и фарисеја, 13. фебруара 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, администратора Митрополије загребачко-љубљанске, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у параклису Светог Саве при гимназији Кантакузина Катарина Бранковић, уз саслужење свештенства Митрополије загребачко-љубљанске. 

Након прочитаног светог Јеванђеља недељну омилију произнео је Епископ Сава, између осталог рекавши: Уместо што упоређујемо себе са другима, потребно је да поставимо питање где смо у односу на Бога, тиме што живимо побожно у честито довољно близу Бога. Да ли нашим животом угађамо Богу или је наш живот само љуштура, споља сређен, а изнутра трулеж, рекао је Епископ Сава указујући на потребу да бдимо над својом савешћу и својим делима. 

Највећа препрека нашој заједници са Богом је наш егоизам и наше самољубље, или наше високо мишљење о себи. Имам добар углед, имам сређен живот, стекао сам нешто у животу, имам васпитану и школовану децу, немам проблем са тим, али запитајмо се где смо ту у односу са Богом, рекао је Епископ Сава, и додао: Нека Јеванђеље буде добра поука свима нада, да наш живот устројимо према Господу, тако да будемо свесни да ниједним грехом не можемо превазићи Његову милост, јер је Бог милостив и очекује свакога од нас, потребно је само да Га волимо и да волимо другога, да не презиремо ни Бога ни ближњега, закључио је Епископ марчански г. Сава. 


Извор: Телевизија Храм