Type Here to Get Search Results !

Епископ Сава служио Васкршњу Литургију у храму Светог Саве


На Празник Васкрсења Господа нашег Исуса Христа, у недељу, 11/24. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава началствовао на светој архијерејској Литургији у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. Предстојатељу Српске Цркве су саслуживало је многобројно свештенство, ђаконство и сабрани верни народ Божји. 


Васкршњу посланицу Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Порфирија и свих архијереја Српске Православне Цркве, упућену свештенству, монаштву и свима синовима и кћерима наше свете Цркве, прочитао је протопрезвитер Драган Шовљански. 

Данашњим торжественим Пасхалним сабрање, усрдно је пројављена она радост која подсећа на истину да је животни смисао сваког хришћанина  да своју личност учини саставним, органским делом Тела Васкрслог Христа, односно Цркве. Учини ли то, њему није потребно доказивати васкрсење из мртвих, јер већ има осећање у себи да је бесмртан и вечан. Подсећа нас пасхално славље да хришћани не собом, већ Христом побеђују грех и смрт и васкрсавају из гроба саможивог егоизма. Христос је њихово васкрсење и живот и у Њему они имају све, Он је и Алфа и Омега, Он је глава у телу Цркве, Прворођени, Васкрсли из мртвих, да Он буде у свему први.


Извор: Телевизија Храм