Type Here to Get Search Results !

Слава параклиса манастира Свете Тројице


Слава параклиса манастира Свете Тројице посвећеног Преносу моштију Светог Николаја прослављена је светим евхаристијским сабрањем у недељу 22. маја 2022. године. Архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење архимандрита Козме, протосинђела Захарије и јерођакона Марка. Овогодишњи колачар била је Добрила Младеновић из Зајечара а за следећу годину колач је преузела Ивона Костић из Књажевца.


Беседећи након свете Литургије, владика Иларион поделио је са сабраним народом утиске са протеклог заседања светог архијерејског Сабора посебно истичући радост и благодарност због одлуке о васпостављању евхаристијског и канонског јединства између Македонске Православне Цркве и Српске Православне Цркве, као и канонизације владике Иринеја (Ћирића) који је две године био на трону тимочке Епархије.

Владика је потом тумачио прочитани јеванђелски одељак, те закључио – Бог, из савршене љубави којом нас је створио, жедни за нама, Он чезне да се одазовемо ма Његову Љубав.

После Литургије владика је обишао радове на манастирској цркви Свете Тројице.


Извор: Епархија тимочка