Type Here to Get Search Results !

Нови број “Православног мисионара”: Уски пут који води у живот (бр. 384, март-април 2022)

Својевремено је један светогорски подвижник изрекао крајње једноставну, али изразито практичну и важну мисао, која гласи: „У овом животу се човек мора стално принуђиватиˮ. Другим речима, да би успео у било чему иоле смисленом, човек мора уложити знатан и константан напор своје воље. Ово правило важи за све периоде живота. - (извод из уредничког уводника)

Представљање овог броја у медијима: 

Катихета Бранислав Илић гост Телевизије Храм - тема: Уски пут који води у живот

Катихета Бранислав Илић за Радио-Светигору: Уски пут је поплочан љубављу Божјом

Катихета Бранислав Илић за Радио-Глас: Живот у Христу је наш главни задатак

Катихета Бранислав Илић за Радио-Златоусти: Светитељи су нам пример хода уским путем

Катихета Бранислав Илић за Радио-Источник: Уски пут који води у живот је наш циљ

Катихета Бранислав Илић за Радио-Беседу: Уски пут је пут жртвене љубави

Пред читаоцима је нови мартовско-априлски 384. број „Православног мисионараˮ, званичног мисионарског гласила Српске Православне Цркве за младе. Овај други број у 2022. години, посвећен је теми „Уски пут који води у животˮ. Са садржајем овог броја црквену јавност путем Телевизије Храм, као и путем црквених радијâ „Светигораˮ (Митрополија црногорско-примроска), „Беседаˮ (Епархија бачка), „Гласˮ (Епархија нишка),„Слово љубвеˮ (Архиепископија београдско-карловачка),"Источник"(Епархија ваљевска), "Српски Сион" (Епархија сремска), „Златоусти“ (Епархија шумадијска) и „Милешева“ (Епархије милешевске), упознао је катихета Бранислав Илић, члан уређивачког одбора овог мисионарског гласила задужен за односе са медијима. Садржај овог броја "Православног мисионара" нас надахњује да васколиким животом у Христу пригрлимо овај јеванђелски позив и ходимо уским путем ка радости Царства небеског. Свештени ход уским путем подразумева усрдни подвиг и одрицање од своје воље. Тај пут јесте пут подвига, али у исто време то је пут радости живота у Христу, истакао је члан уређивачког одбора „Православног мисионараˮ, задужен за односе са медијима. Настављајући казивање о теми броја, новосадски катихета је указао да су "свети угодници савршени пример корачања уским путем који води у живот вечни. Мисија коју врши наш часопис више од пола века, утемељена је на етосу који увек подразумева живот по Јеванђељу", закључио је члан уређивачког одбора „Православног мисионараˮ, задужен за односе са медијима.

* * *

Православни мисионар – званично мисионарско гласило Српске Православне Цркве за младе, можете купити у храмовима Српске Православне Цркве и црквеним продавницама и књижарама, а о начину претплате могуће је информисати се путем имејл адресе pretplata@spc.rs  или путем наше интернет странице на адреси http://misionar.spc.rs.


Катихета Бранислав Илић,

члан уређивачког одбора „Православног мисионараˮ  

задужен за односе са медијима

Препоручени садржај:

Катихета Бранислав Илић: Хођење уским путем делатном љубављу – императив живота у Христу

Интервју катихете Бранислава Илића са др Јасмином Ћирић: Само неговањем нашег националног идентитета вратићемо поверење у културу и духовни рад

Интервју катихете Бранислава Илића са презвитером Александром Чавком: Нема хришћанства без радости и истинске радости без хришћанства



Извор: Православни мисионар