Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски Порфирије у Мркоњић Граду


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије свечано је дочекан 18. јуна 2022. године у Светосавском храму у Мркоњић Граду. Предходно, Његову Светост Патријарха на аеродрому у Бањалуци дочекао је Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије, након чега су се упутили и Мркоњић Град, где су испред храма Светог Саве предстојатеља Српске Православне Цркве дочекали отачаствени архијереји гости и сабор свештенства и народа Божјег.

Повезане вести:

Патријарх Порфирије стигао у Епархију бихаћко-петровачку

Патријарх Порфирије: Вера је темељ на којем смо градили себе кроз векове, темељ на којем живимо и данас, али и темељ без којег не можемо у будућност

Епископ Сергије: Данашње сабрање је залог да ћемо и у будућности бити једно и бити заједно


Након дочека Његове Светости свечану доксологију су служили архимандрити Варнава (Дамјановић) и Василије (Рожић), протопрезвитери-ставрофори Саво Јанковић и Миладин Самарџић, протопрезвитери Александар Ђурић и Зоран Травар, протођакон Немања Рељић и ђакон Алекса Марић.

 Том приликом, епископ Сергије је поздравио патријарха Порфирија беседом добродошлице у којој је заблагодарио Његовој Светости на благослову и очинској љубави због учињене историјске посете Епархији бихаћко-петровачкој и Мркоњић Граду. Његова Светост Патријарх г. Порфирије је надахнуто беседио и поздравио епископа Сергија, присутне архијереје, госте, свештенство, монаштво и верни народ Епархије бихаћко-петровачке. 


Извор: Инфо-служба СПЦ