Type Here to Get Search Results !

Митрополит будимпештански и мађарски Иларион састао се са државним секретаром Мађарске за помоћ прогоњеним хришћанима


Митрополит будимпештански и мађарски Иларион састао се 26. јула са Тристаном Азбејем, мађарским државним секретаром за помоћ прогоњеним хришћанима.


Отварајући састанак, представник мађарске државе срдачно је пожелео добродошлицу митрополиту Илариону поводом његовог постављања на будимпештанско-мађарску катедру, изразивши наду да ће у будућем и даље јачати сарадња између Мађарске и Руске Православне Цркве у области заштите хришћана од прогона.

Митрополит Иларион је напоменуо да је његов претходни сусрет са господином Азбејем одржан 28. новембра 2019. године у оквиру Друге међународне конференције у Будимпешти посвећене прогону хришћана.

Саговорници су разговарали о различитим аспектима сарадње у помоћи хришћанима на Блиском истоку и договорили се о даљим контактима.

У знак сећања на сусрет, митрополит Иларион је државном секретару поклонио своју књигу Катихизис на мађарском језику. Са друге стране, господин Азбеј је поклонио јерарху књигу, која садржи сведочанства хришћана са Блиског истока о искушењима којима су изложени.


Извор: Мospat.ru