Type Here to Get Search Results !

Торжествено прослављена слава Светоуспенског манастира у Даљ Планини


На празник Успења Пресвете Богородице, 28. августа 2022. године, када Светоуспенски манастир у Даљ Планини слави своју славу, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је Свету архијерејску Литургију у манастирском храму.


Епископу Херувиму саслуживали су архимандрит Мирон (Вучићевић), настојатељ манастира, протонамесник Горан Тодоровић, парох белобрдски и ђакон Војислав Николић, ђакон придворне капеле Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу.

На крају Свете Литургије Епископ Херувим проузнео је вернима богонадахнуту беседу и, поред осталог, рекао: Данашњи Празник јесте својеврсно Васкрсење, јер слављење успомене на Успење Пресвете Богородице даје нам осећај који нам се треба уградити у срце и душу. Једино тако можемо осетити пуноћу љубави и бриге Христове према човеку. Божија брига о човеку је неизмерна, не можемо је у целости спознати у овоземаљском животу. Делове те љубави можемо осетити овде ако смо истински молитвеници, предавајући своје срце Господу и поучавајући се реком која не пресушује и изнова нас обнавља благодаћу Светога Духа.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска