Type Here to Get Search Results !

Румунски православни филмски режисер посетио Одељење за спољне црквене послове Московске Патријаршије


Дана 26. августа у Одељењу за спољне црквене послове Московске Патријаршије у Даниловом манастиру одржан је састанак в.д. заменика председавајућег ОСЦП-а протојереја Игора Јакимчука и клирика Румунске Патријаршије, филмског режисера протојереја Кипријана Меге, који је допутовао у Москви ради учешћа на 44. Московском међународном филмском фестивалу. Састанку су присуствовали сарадници филмске куће Eirina Film продуцент Л. Мега и С. Чобану, који прате режисера на путовању.


Током разговора, који је протекао у топлој братској атмосфери, разговарано је о братским односима између Руске и Румунске Православне Цркве, као и о све већој улози уметности у животу савременог православног друштва.

На 44. Московском међународном филмском фестивалу биће представљена два филма протојереја Кипријана Меге: Глас вапијућег у пустињи (2022) и Бескрајно јутро (2016). Филм Глас вапијућег у пустињи, који ће премијерно бити приказан на филмском форуму 28. августа, посвећен је исповедничком подвигу свештеника Георгија Калчу-Думитрјаса (1925-2006), који се борио за слободу вероисповести и људска права у комунистичкој Румунији.


Извор: Мospat.ru