Type Here to Get Search Results !

Честитка катихете Бранислава Илића поводом славе хора Преподобне мати Ангелине из Никшића

Катихета Бранислав Илић са члановима никшићког хора Преподобне мати Ангелине испред манастира Буково, октобар 2021. лета Господњег

Доносимо у целости текст честитке коју је катихета Бранислав Илић упутио проф. Ани Бојић и члановима хора Преподобне Ангелине из Никшића, поводом празника Преподобне мати Ангелине крушедолске - славе никшићког хора. 


Поштованој проф. Ани Бојић,

и свим члановима хора преп. Мати Ангелине 

НИКШИЋ


Предмет: Честитка поводом славе хора, о празнику Преподобне мати Ангелине крушедолске, 2022. лета Господњег


Поштована проф. Ана и драги хористи,

Ево дана који створи Господ, обрадујмо се и узвеселимо се у њему! (Пс 117, 24)

Ваистину, ево дана у којем сви опитујемо празничну радост, величајући Господа и светитељку која је Њему угодила и свој живот утемељила на делима подвига и љубави. Поред ове радости богослужбеног величања преподобне мати Ангелине, наше срце је испуњено небоземном радошћу и љубављу поводом прославе престоног празника никшићког хора који својим постојањем сведочи и актуализује псаламске речи: Готово је срце моје, певаћу и псалмопојаћу славу Твоју!  (Пс 56, 8). 

Највеће богатство Вашег хора и свештене службе коју по послушању вршите у храму Божјем, јесте спремност да речју, делом и песмом прослављате Бога и тако на мистичан начин низводите небо на земљу. Ова благодатна истина учинила је да никшићки хор преподобне мати Ангелине постане једна складна заједница христочежњиве деце која су у многоме различита, а опет чудесно међусобно сједињена. Љубав према Богу и ближњима, али и преданост повереној служби, руше сваку разједињеност и сваку различитост међу вама. С тога, чисте савести из дубине срца може се рећи да је Ваше име љубав, а презиме саборност у љубави Христовој. 

Честитајући Вам овогодишњу прославу хорске славе молитвено сам и у христоликој љубави са свима Вама. Физички гледано моје срце је мало, али у духовном смислу у мом срцу за Ваш милозвични хор има довољно места, зато је свака Ваша радост и моја радост, а сваки Ваш успех и мој успех.  

Поштована проф. Ана и драги хористи, у духу празничне радости узносим молитвени вапај Господу нашем, да Вас молитвама Преподобне мати Ангелине утврди у сваком добром делу; Да Ваша песма коју узносите Саздатељу неба и земље допире до небеских висина чинећи Вас да постанете слични земаљским анђелима; а поврх свега, молим се Господу да наше пријатељство и заједништво у љубави Христовој траје на многа и блага лета, те да буде настављено и у радости Царства небеског. 

О празнику преподобне мати Ангелине,

2022. лета Господњег 


Ваш брат и пријатељ у љубави Христовој,

Бранислав Илић, катихета


* * *