Type Here to Get Search Results !

Дани православне музике у Хајновки


Mитрополијa варшавска и све Пољске објавила је програм 41. Међународног фестивала Дани православне музике у Хајновки.


Фестивал ће 12. септембра 2022. године у 18 часова у цркви Свете Тројице у Хајновки отворити концерт на коме ће наступити хор Bel Canto из Олштина (Пољска).

Такмичарски наступи биће одржани 15. септембра 2022. године такође у цркви Свете Тројице када ће наступити хорови из Пољске: квартет православне парохије Воздвижења Часног Крста у Верстоку, хор православне парохије Успења Пресвете Богородице у Чизи, хор православне парохије Успења Пресвете Богородице у Дубини, хор парохије у Супраслу, дечји и омладински хор православне парохије Рођења Светог Јована Крститеља у Хајновки, хор Kantanta Amon из Бјалистока, као и хор Катедрале Свете Тројице у Хајновки.

Сутрадан ће наступити хор православне парохије Воздвижења Крста Господњег у Нареву (Пољска), хор свештеника Епархије сучавско-радутске (Румунија), вокални ансамбл Душица из Риге (Летонија), хор свештеника Епархије лублинско-хелмске (Пољска), х Феркиса из Тбилисија (Грузија), камерни хор Accolada из Риге (Летонија), Прво београдско певачко друштво из  Београда (Србија).

После објаве резултата у Свечаној сали Културног центра у Хајновки 17. септембра 2022.  године у 13 часова, у цркви Свете Тројице са почеткком у 15:00 биће одржан биће одржан гала концерт на коме ће наступити награђени хорови.

Током фестивала биће одржан низ пратећих догађаја, концерата, изложби и радионица. Прво београдско певачко друштво одржаће концерт 18. септембра 2022. године са почетком у 18 часоова у Митрополијској Саборној цркви Свете Марије Магдалене у Варшави.


Извор: Оrthodox.pl