Type Here to Get Search Results !

Патријарх Јован освештао обновљену Богородичину цркву у Алепу


Његово Блаженство Патријарх антиохијски и свег Истока г. Јован служио је 4. септембра 2022. године свету Литургију у обновљеној цркви Успења Пресвете Богородице у Алепу коју је том приликом и освештао.


Саслуживали су високопреосвећена господа архиепископи алепски и александретски Јефрем, сидонски и тирски Илија, хомски Георгије, акарски Василије, као и преосвећена господа епископи Арсеније и Муса са свештеницима и ђаконима.

-Ова црква је велики благослов за Алеп. Увек се сећајте да сте ви Црква. Будите чврсти у својој вери и увек се радујте и истрајте у својој поруци јер сте деца светлости. Дошли смо код вас да вас уверимо у дубину наше љубави, пошто не можемо да изразимо скрушеност и стрепњу у себи, да поново будемо у Алепу и овом великом приликом поновно отворимо врата старе Богородичине цркве и Архиепископије. Љубљени, понекад видимо како се људи умарају причајући о врлинама стрпљења, љубави, служења и смирењаи, јер би људи желели да виде човека који воли, који се жтвује понизмо и чини праведна дела. Зато, драги моји, наша дела морају бити добри и плодоносна и да служе човеку. Морамо да проповедамо Христа Исуса, да волимо другог и размењујемо добра дела са њим. Бог нас није створио за зло, него нас је створио по свом лику и подобију да чинимо добра дела. Љубљени, данас узносимо молитве за мир у Сирији и другим земљама. Не смемо заборавити нашег архијереја Павла, који је присутан у нашим мислима и срцима и радује се заједно са нама у овој светињи, поручио је патријарх Јован у дирљивој беседи присећајући се свог брата Павла, епиакопа града Алепа, Павла, кога су 22. априла 2013. године заробили су џихадисти, заједно са епископом Сиријске Јаковитске Цркве Јованом. О њима се до данас ништа не зна.


Извор: Инфо-служба СПЦ