Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Да се уздамо само у Господа


Епископ Јустин: Богатство само по себи није зло, већ је то човекова ропска везаност за њега

У недељу 12. по Духовима, 4. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Краљеву. Саслуживали су архимандрити Дамјан (Цветковић) и Сава (Илић), протојереји-ставрофори Мирослав Јаковљевић и Ненад Илић, старешина храма протојереј Радоја Сандо, протонамесници Дејан Марковић, Александар Јевтић и Новица Благојевић, као и ђакони Стефан Симић и Стефан Милошевски. Певницу је предводио протопсалт Иван Трајковић, док је хор наступао под диригентском палицом проф. Драгане Манојловић.

Владика је у складу са данашњим Јеванђељем о богатом младићу који је желео да задобије Царство Небеско, беседио о односу хришћана према богатству овога света. Богатство као такво није препрека за улазак у Рај, јер историја Цркве нам сведочи да је међу светима било пуно богатих на земљи, као на пример праотац Аврам.

– Оно што смета човеку да уђе у Царство Небеско јесте везаност за било шта што је пролазно. Човек хришћанин не сме да се веже и поузда ни у шта што је на овом свету, па чак ни за свој живот, већ само у Господа, истакао је Владика.

На крају беседе Владика се обратио родитељима и деци школског узраста и благословио почетак нове школске године.

У наставку Свете Архијерејске Литургије, уследило је причешћивање Светим Тајнама Христовим.


Извор: Епархија жичка