Type Here to Get Search Results !

Катихета Бранислав Илић посетио терапијске заједнице Земље живих


На позив духовника терапијске заједнице "Земље живих" протопрезвитера-ставрофора Бранка Ђурчина, заједнице на Ченеју, Вилову, Крчедину и Брајковцу посетио је катихета Бранислав Илић. Посета је уприличена поводом приказивања документарног филма "Свети Василије Острошки - сведок васкрсења".


Штићеницима терапијске заједнице "Земље живих" приказан је документарни филм који је настао са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, а у продукцији Телевизије Храм. Филмско остварење катихете Бранислава Илића подсећа на прекрасне животне примере, подвиге, дела љубави и молитве исцелитеља и чудотворца Острошког, те сведочи о живом и благодатном светитељевом молитвеном присуству којим милује душе наше. 

Благодарећи љубави и пастирској бризи проте Бранка Ћурчина, катихета Бранислав Илић је имао прилику да се обрати штићеницима, поучавајући их да гледајући духовни пут и светитељски лик Светог Василија Острошког, задобијају катихезу која их упућује на пут светости, јер је васколики живот у Цркви Христовој сагледан као пут који је утемељен и који врхуни у светој Литургији у којој већ овде и сада кроз заједницу са Светим над светима - Господом нашим Исусом Христом - задобијамо пут светости који је циљ нашег живота и подвига.

Аутор филма је заблагодарио проти Бранку на позиву и прилици да посети заједнице на Ченеју, Вилову, Крчедину и Брајковцу, уз указивање да ће свака нова посета бити нова духовна радост и прилика да се у љубави и на делу актуализују псаламске речи: Како је лепо и красно кад сва браћа живе заједно! (Пс. 133). 
Извор: Документарни филм "Свети Василије Острошки - сведок васкрсења"

Фото: Земља живих