Type Here to Get Search Results !

Конференција у Пиргосу: О јереси и парарелигијским покретима


Од 18. до 20. октобра ове године, након двогодишње паузе изазване пандемијом, у грчком граду Пиргосу одржана је XXXII Свеправославна конференција о јереси и парарелигијским покретима.


Манифестација је одржана под покровитељством Његовог Блаженства Архиепископа атинског и све јеладе г. Јероним. Са благословом Светог Архијерејског Синода, Српску Православну Цркву на скупу је представљао доцент др Ненад Божовић. Тема овогодишњег скупа била је „Јеретичке теорије, употреба и превод Светог писма“.  Учесници конференције су се, између осталог, фокусирали на питања библијске ерминевтике, пентекостних покрета, проблематичног превода Светог Писама који користе Јеховини сведоци, интерполације јеретичких теорија парарелигијских покрета у оригинални текст Старог и Новог завета, као и опасности непознавања патристичког искуства у коментарисању надахнутих књига.

Света Литургија је служена 20. октобра 2022. године у храму Светог Николаја Чудотворца у Пиргосу, којој је молитвено присуствовала локална полицијска јединица поводом празника Светог мученика Артемија, кога славе као свог небеског покровитеља. Конференција је одржана у пленарној сали Митрополитског духовног центра у Пиргосу.


Извор: Оrthodox.pl