Type Here to Get Search Results !

Дани Митрополита Амфилохија: Дјечија приредба “Златно дрво Митрополита Амфилохија”


Дани Митрополита Амфилохија настављени су вечерас, 29. октобра 2022. године, дјечијом приредбом Златно дрво Митрополита Амфилохија у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Дјеца са вјеронауке из Бара и Подгорице, испричали су вечерас својим наступом причу о нашем светом Митрополиту Амфилохију и његовом јеванђелском путу, поручујући да су они дијелом његови сапутници и засад, као и плод његовог рада и љубави.

Приредби су присуствовали Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, Високопреосвећени Архиепископ михаловско-кошицки г. Георгије из Православне цркве чешких и словачких земаља и преосвећена господа епископи: рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије, брегалнички Марко, бихаћко-петровачки Сергије, као и новоизабрани Епископ новобрдски о. Иларион.

Дани Митрополита Амфилохија, које Митрополија црногорско-приморска и свештено братства Саборног храма организују поводом друге годишњице од упокојења светопочившег Митрополита Амфилохија, почели су синоћ промоцијом новог албума Капела народног гуслара Максима Војводића, а наставиће се сјутра Светом архијерејском литургијом и поменом блаженопочившем Митрополиту, коју ће служити Митрополит Јоаникије уз саслужење више архијереја наше Свете цркве.

Сјутра вече, у 19 часова у крипти Саборног храма биће одржано вече посвећено академику Матији Бећковићу, као и додјела награде Извиискра Његошева. Говориће: Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, академици Јован Делић и Матија Бећковић и проф. др  Иван Негришорац.


Извор: Митрополија црногорско-приморска