Type Here to Get Search Results !

Митрополит пирејски осветио цркву у месном сиротишту


У грчкој Митрополији пирејској овог викенда освештана је нова црква у оквиру  сиротишта. Његово Високопреосвештенство митрополит пирејски Серафим служио је у суботу увече, 29. октобра 2022, вечерње у храму Свете Варваре у Занијејском сиротишту, након чега је у недељу ујутру уследио чин освећења и Литургија, саопштавају из Митрополије пирејске.


У својој беседи Високопреосвећени велича Савршенога Бога који нам сваки дан даје изобиолне дарове и благослове у животу нашем и осврнуо се на догађаје како из живота Свете Варваре, тако и дневног јеванђељског зачала о богаташу и убогом Лазару.

Говорећи о мисији коју сиротиште обавља већ десетинама година, митрополит Серафим је напоменуо да ова установа деци пружа изванредне услуге док настоји на томе да образује њихове душе и васпита их као праве и истинске људе. „У овој светској трагедији ... ова установа је светионик и наше духовно окрепљење“, рекао је он.  

Његово Преосвештенство захвалио је свима који су допринели изградњи храма и истакавши да су сви православни хришћани истински храмови Божји, пожелео је да исти Дух Свети који је осветио нову цркву подари вернима здравље и свако добро.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 



Извор: Оrthochristian.com