Type Here to Get Search Results !

Сусрет Митрополита Антонија и руског амбасадора у Израелу


Митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, који борави у Израелу по благослову Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, састао се 3. новембра са изванредним и опуномоћеним амбасадором Руске Федерације у Држави Израел А. Д. Викторовом. Састанак је одржан у Руској духовној мисији у Јерусалиму.


Разговору су присуствовали старешина Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов), саветник Патријарха московског и целе Русије протојереј Николај Балашов, в.д. заменика председавајућег ОСЦП-а протојереј Игор Јакимчук, помоћник председавајућег ОСЦП-а јереј Александар Јершов, извршни директор Фондације за подршку хришћанској култури и наслеђу Е. И. Скопенко, чланови Руске духовне мисије у Јерусалиму: игуман Никон (Головко), јеромонах Дометијан (Маркаријан) и јеромонах Атанасије (Букин).

Током састанка размотрена су питања везана за међународну ситуацију, положај хришћана у Светој земљи и активности Руске духовне мисије у Јерусалиму.


Извор: Мospat.ru