Type Here to Get Search Results !

Митрополит волоколамски Антоније у посети Светој Земљи


Митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, по благослову Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила допутовао је 2. новембра у радну посету Израелу.


Његово Блаженство Патријарх Светог града Јерусалима и целе Палестине Теофил III примио је 3. новембра председавајућег ОСЦП-а у Јерусалимској Патријаршији.

Током дужег разговора, који је протекао у топлој и искреној атмосфери, саговорници су се дотакли тема свеправославног дневног реда и других питања од заједничког интереса. Посебно су разговарали о ситуацији хришћана на Блиском истоку, као и перспективама развоја сарадње између две Цркве.

Састанку су присуствовали архиепископ цариградски Аристарх, руководилац Руске духовне мисије у Јерусалиму архимандрит Александар (Јелисов), саветник Патријарха московског и целе Русије протојереј Николај Балашов, в.д. заменика председавајућег ОСЦП-а протојереј Игор Јакимчук, помоћник председавајућег ОСЦП-а јереј Александар Јершов, извршни директор Фонда за подршку хришћанској култури и наслеђу Е. И. Скопенко, чланови Руске духовне мисије у Јерусалиму игуман Никон (Головко), јеромонах Дометијан (Маркарјан) и јеромонах Атанасије (Букин).

На крају сусрета Његово Блаженство Патријарх Теофил и митрополит волоколамски Антоније разменили су поклоне.


Извор: Мospat.ru