Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфирије упутио честитку новом Надбискупу београдском

Патријарх Порфирије упутио честитку новом Надбискупу београдском Ладиславу Немету и писмо захвалности умировљеном надбискупу Станиславу Хочевару


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије честитао је 7. новембра 2022. године Преузвишеном монс. Ладиславу Немету, досадашњем Бискупу зрењанинском, ступање на дужност Надбискупа и метрополита београдског:

-У Вашем избору Ми препознајемо вољу заједничког нам Спаситеља којом нам се изнова даје могућност да наша братска сарадња настави пут започет и утврђен заједно са Вашим часним претходницима, а то је пут сведочења Јеванђеља Христовог, међусобне љубави и поштовања у временима која су тешка и изазовна како за наше Цркве, као заједнице верујућих, тако и за сваког хришћанина понаособ. Будући да смо имали прилику да Вас упознамо, уверени смо да ће наша будућа сарадња бити на корист пре свега нашим црквеним заједницама, али и свим грађанима Републике Србије.

Истог дана, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије упутио је писмо захвалности Преузвишеном монс. Станиславу Хочевару, умировљеном Надбискупу и метрополиту београдском, у коме је истакао:

-Дозволите, Преузвишени господине Надбискупе, да Вам се захвалим на нашој братској сарадњи коју смо имали са Вама како на почетку Нашег патријарашког службовања тако и у периоду док смо служили у манастиру Ковиљу и у Митрополији загребачко-љубљанској. Благодаримо Вам и за Вашу добру вољу, срдачност и отвореност за сваки разговор и заједничко деловање током целокупног Вашег двадесетдвогодишњег живота у Београду и служења у Надбискупији београдској.


Извор: Инфо-служба СПЦ