Type Here to Get Search Results !

Епископ Јеротеј у посети Лозници поводом јубилеја града


Његово Преосвештенство Епископ шабачки г. Јеротеј посетио је Лозницу поводом прославе петнаестогодишњице стицања статуса града.


Градска управа на челу са г. Видојем Петровићем обележила је јубилеј уз ретроспективу остварених пројеката, као и најаву предстојећих. У оквиру Спортског центра Лагатор, нешто необичнијег простора за овакав вид манифестације, радује чињеница да је почасни гост био управо домаћин Епархије шабачке, епископ Јеротеј.

У пратњи свештенства подручног намесништва, Владика је, након упућених честитки градоначелнику г. Петровићу и његовом дугогодишњем сараднику г. Љубинку Ђокићу, пожелео да се град Лозница још више развија, али је подсетио и да истинског развоја нема без духовних основа, будући да обнова која не произилази из јеванђелске науке не може имати чврст и сигуран темељ. У жељи и нади да ће Лозница наставити да напредује негујући традиционалне и духовне вредности, епископ Јеротеј је упутио архипастирски благослов.

Лозница је стекла статус града пре 15 година, а према резултатима најновијег пописа на територији града Лознице живи 79 хиљада становника. Обухвата два манастира као и 17 храмова.


Извор: Епархија шабачка