Type Here to Get Search Results !

Божић у Милешеви; богослужио Епископ Атанасије


На празник Рождества Христовог – Божић, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Вазнесењском храму манастира Милешеве. Саслуживали су протојереј Никола Перковић и протођакон Иван Савић.


По отпусту Епископ Атанасије је подсетио на садржај прочитане Божићне посланице Архијереја Српске Православне Цркве и препоручио да се увек подсећамо на њен садржај, зато што је у њој изнет један контекст живота и у том контексту стварности проводимо наш живот, па наставио: – Господ је дошао да нас научи како треба живети, какав треба да буде човек и какав живот треба да води. Дошао је да буде наш учитељ.

– Одмах пошто се родио Господ наш је био вишак за овај свет који се управља по другим законима. И одмах су хтели да Га уклоне. А Он је баш зато и дошао да покаже да треба другачије живети и да људи треба да буду другачији. Да се управљају по љубави, по доброти, да смо једни са другима браћа. У овом свету има места за свакога ко се по љубави управља, нагласио је Епископ Атанасије препоручивши да поруке из ове посланице увек носимо у својим мислима.


Извор: Епархија милешевска