Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије у Подгорици служио молебан поводом Нове године по јулијанском календару


Митрополит црногорско-приморски служио је у поноћ у саборном храму Христовог Васкрсења молебан поводом Малог Божића и доласка Нове године по јулијанском календару. Саслуживало му је свештенство подгоричких архијерејских намјесништава, уз молитвено учеђће многобројних вјерника главног града.

Претходно су на платоу испред храма по древној традицији налагани бадњаци.

Митрополит Јоаникије је архипастирском слову позвао народ да се не отуђује од Бога.

“Отуђење од Бога је истовремено отуђење од својих ближњих. Што се више удаљујемо од Бога, то више тонемо у таму, наш ум помрачује и онда нисмо способни ни за шта, а посебно не да творимо добро и да нашу заједницу учинимо квалитетном”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да је отуђење од Бога извор сваке патње, нарочито душевне, као и депресије, очајања, туге.

“Када смо са Христом, онда имамо и осјећамо смисао живота”, поручио је Митрополит Јоаникије честитајући вјерницима Нову 2023. годину доброте Господње.

“Од срца вам честитамо Нову Годину. Нека вас Бог благослови и укријепи својом благодаћу, да улије свјетлост и радост у ваша срца и домове ваше. Нека новина и обновљење овоме свијету дође од вјере, од Богомладенца Христа и од нашег обновљеног срца и расположења”, поручио је Митрополит Јоаникије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска