Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Господ се рађа у срцима нашим


Дана 8. јануара 2023. године, када наша Света Црква празнује Сабор Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин началствовао је евхаристијским слављем у Храму Свете великомученице Марине у Атеници, уз саслужење протојереја Мирослава Петрова, архијерејског намесника трнавског, братства Храма Свете великомученице Марине протојерејâ Радише Сеочанаца, старешине храма, Нешка Богдановића и Александра Грујовића, као и ђаконâ Стефана Симића и Стефана Медара.

Светој Литургији је присуствовао велики број верног народа, а међу њима је био и господин Милун Тодоровић, градоначелник града Чачка.

У слову своје Архипастирске беседе Преосвећени Владика нас је поучио да други дан по Божићу Црква посвећује Богомајци, оној која је удостојена да у утробу своју смести Несместивог Бога, и да буде та која ће обрадовати цео свет и родити Богомладенца Христа.

– Она која је најдостојнији представник рода људскога показује да није све у роду људском лоше, него нам је дато да узрастамо и будемо богови по благодати. Богомладенац се рађа, учи нас и припрема да бисмо се овим животом припремили за Царство Небеско. Господ се рађа већ више од две хиљаде година, али је најважније када се Господ рађа у нама самима, у нашим срцима, а када осетимо да је Бог у нама немамо страха и живимо овде на земљи припремајући се за Царство Небеско. Да Његова воља буде наша воља, да са Господом сабирамо, да сабирамо најпре духовно, јер ко са Њим не сабира тај расипа, рекао је Владика Јустин.


Извор: Епархија жичка