Type Here to Get Search Results !

Божић у Подгорици; богослужио Митрополит Јоаникије


Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије на празник Рождества Богомладенца Христа – Божић, 7. јануара, служио је са свештенством и вјерним народом Божићну литургију у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.


Честитајући Божић, уз жељу да радост овога празника испуни све домове и породице, Високопреосвећенои Митрополит Јоаникије се сабраном вјерном народу, који је испунио Саборни храм, обратио кратким архипастирским словом:

“Мир Божији – Христос се роди!

Нека Рођење Христово, оваплоћење Бога Логоса, које радује Небо и Земљу, улије у наша срца пуноћу вјере, истине, правде и љубави, да живимо у слози, у неразоривом заједништву Цркве Божије и да помажемо једни друге. Да једни друге разумијевамо, као што говори Свети апостол Павле, пошто нам је Господ Исус Христос дошао у овај свијет, изједначио се са нама, да чинимо чашћу један другога већим и да носимо бремена један другога и тако ћемо испунити закон љубави Божје.

Ово није дан за много ријечи и бесједа, јер како Његош каже све радошћу дивном наравњено, само собом данас је радосно и весело.

Свима на здравље, да понесете ову радост и да је што више задржите, нека она испуни ваше домове, ваше породице и нека ова дјечица расту и напредују у љубави и милости Божијој, да буду добри људи, да буду бољи од нас и да донесу и нама и Цркви Божијој и свему свијету велику радост. Амин, Боже дај!

Мир Божији – Христос се роди!”

У току Свете службе Божије прочитана је Божићна посланица Његове светости Патријарха српског г. Порфирија са свим архијерејима СПЦ.


Извор: Митрополија црногорско-приморска