Type Here to Get Search Results !

Сусрет Митрополита волоколамског са руским амбасадором у Аргентини


Дана 7. фебруара митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, који борави у Буенос Ајресу са благословом Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила ради учешћа на округлом столу „Руска Православна Црква и сународници: искуство сарадње у Латинској Америци“, састао се са изванредним и опуномоћеним амбасадором Руске Федерације у Аргентини Д. В. Теоктистовом.


Састанку су присуствовали: први секретар О. В. Коломин (испред Амбасаде Русије у Аргентини), епископ аргентински и јужноамерички Леонид, протојереј Николај Лишчењук, заменик председавајућег ОСЦП-а, протојереј Сергиј Звонарјов, секретар ОСЦП-а за послове у иностранству, протојереј Сергиј Јурин, секретар Епархије аргентинско-јужноамеричке и протојереј Александар Јершов, помоћник председавајућег ОСЦП-а (испред Цркве).

Током разговора размотрена су питања од заједничког интереса.

На крају састанка у Амбасади Русије у Аргентини уприличен је пријем у част учесника округлог стола. Д. В. Теоктистов поздравио је све присутне.

Митрополит Антоније се захвалио шефу руске дипломатске мисије на гостопримству и изразио наду у наставак конструктивне сарадње.


Извор: Мospat.ru