Type Here to Get Search Results !

Митрополит Антоније допутовао у Буенос Ајрес ради учешћа на округлом столу посвећеном црквеном раду са сународницима

 Дана 6. фебруара, по благослову Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, допутовао је у престоницу Аргентине ради учешћа на округлом столу „Руска Православна Црква и сународници: искуство сарадње у Латинској Америци“, који ће се одржати 7. и 8. фебруара.


У пратњи председавајућег Одељења за спољне црквене послове је делегација синодалне установе, коју чине заменик председавајућег протојереј Николај Лишчењук, секретар за послове у иностранству протојереј Сергиј Звонарјов и помоћник председавајућег ОСЦП-а јереј Александар Јершов.

На аеродрому у Буенос Ајресу московску црквену делегацију дочекали су епископ аргентински и јужноамерички Леонид, саветник-изасланик Амбасаде Русије у Аргентини Д. Г. Дјачков, секретар аргентинске епархије, протојереј Сергиј Јурин, старешина сабора Благовести у Буенос Ајресу и запослени у амбасади Русије.

Истог дана митрополита Антонија и чланове делегације поздравио је изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Републици Аргентини Д. В. Теоктистов.

Округли столови посвећени сународницима одржавају се од 2009. године у различитим регионима света. Одржано је укупно десет регионалних састанака. Садашњи сусрет је једанаести по реду и други на латиноамеричком континенту. Први округли сто одржан је у главном граду Аргентине 2010. године.


Извор: Мospat.ru