Type Here to Get Search Results !

Чудо Светог Василија - крштење Кинескиње Сигрид Сун (Василије) у манастиру Острог


Јеромонах Владимир (Палибрк) и отац Василије Брборић свједоче о крштењу Кинескиње Сигрид Сун (Василије) у манастиру Острог





Јеромонах Владимир (Палибрк) и отац Василије Брборић свједоче о крштењу Кинескиње Сигрид Сун која је на крштењу добила име Василија, које се десило 14. јануара, на празник Светог Василија Великог, у манастиру Острог, а о свјим утисцима које носи са овог догађаја свједочи нам и Василијин кум Константин Џусојев професор на Сретењској Духовној Академији у Москви. Истог дана Василија (Сигрид) постала је кума на крштењу Сузани из Подгорице.

Сигрид Сун, Кинескиња која је на студијама у Лондону, дошла је у Острошку Светињу таксијем из Подгорице. Поклонила се пред моштима Острошког Чудотворца, поред којег је, у том тренутку, на дежурству, био протојереј Василије Брборић парох никшићки. Замолила је оца Василија да је научи да се прекрсти и рекла да не припада ниједној вјероисповијести. Показујући на мошти Светитеља понављала је да жели да буде као Он. Уз помоћ гугл преводиоца, отац Василије и отац Владимир су поразговарали са Сигрид говорећи јој о нашој вјери Православној. Пожељела је да прими Свету тајну крштења. Крстио је отац Василије Брборић док је крштени кум био Константин Џусојев професор на Сретењској Духовној Академији у Москви, пријатељ оца Владимира.


Истог дана Кинескиња Василија постала је кума на крштењу Сузани из Подгорице.

О овом догађају и још некима, од безбројних чуда које се дешавају поред моштију Острошког чудотворца Светог Василија и на Његове свете молитве свједоче нам оци Василије и Владимир, говорећи и о крштењима муслимана Мароканаца, Француза, Јапанаки и Хрватица чијих срца и душа се дотакла Светост Светог Василија, приликом посјете Острошкој Светињи или у јављању Светог оца нашег Василија.



Рубрика