Type Here to Get Search Results !

Заједница из Босе издала саопштење у вези са предстојећим протеривањем монаха из Кијево-печерске лавре


Заједница из Босе (Италија) издала је саопштење у вези са тешком ситуацијом у којој су се нашли православни верници Украјине, указујући на акције „све отвореније усмерене на понижавање“ Украјинске Православне Цркве.


„Пре неколико дана појавила се још једна драматична вест: до 29. марта монаси чувене Кијевске лавре биће протерани из тог древног и знаменитог монашког манастира, као и седишта цењене богословске академије, ако се не потчине другој украјинској црквеној јурисдикцији. Ову вест смо примили са дубоком тугом“, наводи се у саопштењу.

Чланови заједнице из Босе позвали су на „Божју милост према украјинском народу, хришћанима те земље и, посебно, монасима Лавре“, а такође су замолили све да се моле за успостављање мира.

* * *

Заједница из Босе, основана 1965. године од стране брата Енца Бјанкија, великог католичког теолога и библиста, већ дуже време активно сарађује са Руском Православном Црквом на пољу међухришћанског дијалога, као и у научној и издавачкој делатности. Заједница из Босе сваке године организује међународне симпозијуме о православној духовности, на којима учествују јерарси, свештеници, теолози и научници Римокатоличке цркве и Помесних Православних Цркава.


Извор: Мospat.ru